понедељак, 25. мај 2015.

ИЗНАД ЦРВА И ОГЊА

Дошао сам да бацим ватру на земљу.
Господ наш је огањ који спаљује грех у грешнику или грешника у греху. Побуни ли се грешник против греха у телу у њему оживи унутрашња ватра која његово тело прочишћује од греха. Остане ли упоран у свом греху спољна ватра раздваја његово тело од греха. Ватра вечног живота и ватра вечне смрти у Божијој је власти.
Господ подиже и обара, Господ усмрћује и оживљава.
Ватра вечног живота ствара, преображава пропадљиво у непропадљиво и оживљава мртво. Благодатна ватра Духа Божијег је унутрашњи пламен који не пече и не сагорева.
Природни човек је земља, ваздух и вода а кад му се умно духовна сила дода он се издиже изнад смртне природе.
Даћу ти живу воду од које нећеш више жеднети. Ко верује у мене кроз њега ће потећи реке живе воде која увире у вечни живот.
Вода крштења у коју се сахрањују сујетне жеље и телесне страсти у јединству са благодатном ватром прочишћења рађају новог Духовног човека.
Вода и ватра у јединству постају ватрена вода и водена ватра Божија моћна стихија телесног прочишћења.
Ватра воду исушује да не буде потопа, вода ватру пригушује да не буде пожара. Равнотежа ватре и воде одржава Божија створења у животу и преображава их за узвишенији вечни живот.
Умно Духовна сила Божија је та која одржава равнотежу ватре и воде.
Бог одржава равнотежу ватре и воде у свој створеној природи.
И људско тело је део створене природе, састављено од земље и воде, оплемењено неопаливом ватром благодати Божије, под условом да је човек чије је тело истински Хришћанин.
Преображена тела истинских Хришћана за разлику од непреображених природних тела пагана, атеиста не постају храна црвима. Атеисти се због тога међусобно спаљују предајући своја пропадљива тела оном пламену вечног страдања који се помиње у причи о богаташу и убогом Лазару.
Спаљујући једни друге атеисти и несвесно посведочавају силу свемоћне Речи Божије која каже идите од мене проклети у огањ вечни пипремљен ђаволу и његовим слугама.


 ДОБРИ ПАСТИР

Моје овце слушају мој глас, и ја их познејем, те иду за мном.
Дајем им вечни живот, па неће никада пропасти, нити ће их ко отети из моје руке.
Мој Отац - који ми даде - већи је од свих, и нико не може да отима из руке мога Оца.
Ко слуша глас Божији и Бог слуша глас његове молитве и ни једна обмана безаконика не може га отети из Божије руке и предати лажи Европске Уније.

Нема коментара:

Постави коментар