четвртак, 30. мај 2019.

НЕПОЖЕЉНИ




Зашто у модерном свету постоје непожељни појединци. Ослобођеници духа, који се не уклапају у модел опште свести. Свест модерног човечанства моделира се по истом шаблону на свим меридијанима. Моделирањем свести успостављена је колективна свест човечанства и избрисане све некадаше међуљудске разлике. Нација, раса, боја коже не представљају више никакву разлику човечанству напојеном истим потрошачким духом. Људи се више не баве оним што их разликује колико оним што између њих брише старе разлике. На светском нивоу успостављено је јединство жеља и јединствено тржиште задовољења људских жеља. Читаво човечанство се у ово време налази у стању колективне свести коју тек понегде нарушавају непожељни појединци. Боја коже не представља никакву разлику човечанству коме је мозак у истом потрошачком фазону. Боја коже, раса и национална припадност, ни у Божијим очима не представљају никакву разлику међу људима, ако је њихово стање достигло ступањ свечовечаснке свесности.
Ни Богу није успело да под својим жезлом уједини оволики број људи колики је ујединило потрошачко једноумље. Јединство у стицању и трошењу створило је до скоро непозната људска братства. А ово је постигнуто планским деловањем на људску свест. Људска свест је подложна променама. Свест се може ширити а може се и сужавати. Може се обликовати по националном или по интернационалном шаблону. Свест се може мењати људским интервенцијама а може и Божијом. Добронамерним интервенцијама свест се може проширити а злонамерним сузити. Свест се може сузити на четвртину или на осмину нормалне људске свести. Кад се ове зле намере остваре, људи се уједначе као буреци, постројени у четвртине и осмине и по једна тепсија над њима. Кад је Бог тај који мења људску свест, та се промена зове метаноја. А кад се ово деси нема те тепсије а ни бурегџинице овога света која би могла да прими у себе ову Богом обављену људску освешћеност.
Човек је једино разумно и свесно Богом створено створење. Разумевање Богом створеног света око себе и себе у Богу и себи, свету и космосу формира људску свест. Свесност је стање трајне освешћоности од природних стихија у човеку које Богом неосветљеног и неосвешћеног човека изједначавају са скотом. Животиња не може, и да хоће, да се издигне до свесног човека, док човек може да се снизи до несвесне животиње. Слободна воља је основни услов за проширивање и уздизање људске свести до нивоа свесности. Кад стање трајне освешћености завлада човеком нема те силе која би га могла натерати назад у каљугу ограничене шаблонизиране свести. Бог је Свесвест и извор свести, Бог који рече, Ја сам светлост света, је извор светлости, извор свесности који просветљује и освешћује. Господ Исус Христос, носилац највише Божанске свести је дошао у овај пали свет да у њему успостави братство освешћених људи. Из своје Божанске љубави према човеку, Он је узео на себе грех сваког човека и однео са собом у гроб, из кога је васкрсао победничком силом Божанске љубави како би овај свет обасјао Богочовечанском и свечовечанском љубављу.


Нема коментара:

Постави коментар