понедељак, 21. октобар 2013.

ОЛТАР ПРАВДЕ И ИСТИНЕ



На данашњи дан, 21. октобра 1941. године Немачка освајачка армада је у Крагујевцу извршила масовни крвави злочин над србским народом. Митраљеским рафалима насилно је прекинут живот неколико хиљада Срба, Крагујевчана и житеља околних села. Од раног јутра Немци су отпочели са стрељањем невиних људи које су претходних дана одвели из њихових домова, са радних места, из зграде гр...адске општине, градских школа, градске пијаце, са градских улица... Злочиначке руке у служби тадашњег светског освајача Адолфа Хитлера насилно прекидају хиљаде недужних живота.

Помени Господе невину жртву крагујевачких Мученика принету на олтар Твоје правде и истине а њихове са света насилно протеране душе награди вечним покојем.
Опомени се Господе, свих злочиначких освајача, моћних светских фабриканата, њихових финансијера, и идеолога убилачких похода, отимача туђих добара и живота, и дај им по њиховим делима.
Опмени се Господе и свих који се њиховој сатанској сили приклонише, од Твојих заповести одступише, братство погазише и у плаћеничку службу освајачке армаде пређоше.
Господе Исусе Христе правдо Божја, сило Божја, милости Божја и љубави Божја, непобедивом силом својом заклони све истините и верне сведоке Твоје правде, милости и љубави, и својом свемоћном руком сачувај их од свих светских освајача.
Другога Бога осим Тебе немамо, Твојим се именом именујемо, Твојим се Крстом крстимо, и сада и увек и у све векове, са Тобом ћемо у заједници живети, Твоју правду, истину, милост и љубав животима својим сведочити и твоје свете заповести држати.

1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене.
2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се калањати нити им служити.
3. Не узимај узалуд имена Господа Бога свог.
4. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове своје, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.
5. Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.
6. Не убиј.
7. Не чини прељубе.
8. Не укради.
9. Не сведочи лажно на ближњега свога.
10. Не пожели ништа што је туђе.

Нема коментара:

Постави коментар