петак, 9. март 2012.

ДРУШТВЕНИ ДОБРОТВОРИ





Кад, замишљен, идеш улицом и иза својих леђа зачујеш топот коња у галопу, не бој се пријатељу мој, нису то ни дивљи, ни питоми коњи који те могу изгазити у суманутом трку. Не бој се, није то никакво зло, напротив, то наше друштвено добротворство јури у круг. Одбаци од себе непотребан страх, неће те оно  ни прегазити ни претећи, једноставно, њему то није дато, оно је ту да својим топотом ствара буку.
Друштвено добротворство каска за временом.

Наши, врли, друштвени добротвори исправљају неправду прошлости нанету данас мртвим људима, посматрајући ћутке како се у њихово време, иста таква неправда, наноси њиховим савременицима.
Савременици и пријатељи моји, не подижите споменике мртвим пророцима, уместо тога, усмерите своју добру вољу и добра дела на оне ваше савременике који верни свевременском Путу Живота у Истини трпе неправду од увек владајуће лажи.
Мртвоме ништа не можете помоћи, добротвори друштвени, пријатељи и савременици моји.
Верујте, записана су њихова дела у вечној књизи живота, добиће од праведног Господа по праведним делима својим.

Бог је праведнији од човека и свако добро дело које човек учини Божанског је порекла. Неће Бог заборавити плату добрима.
По много чему, наше време није редовно, пре би се рекло да је ванредно и мртви могу сачекати боље време а ми живи да се нађемо живима којима се наноси друштвена неправда.
Бог је Бог живих а не мртвих и ови мртви у времену нису мртви у вечности, зато се добрим делима окренимо живима у времену док и они нису прешли у мртве.
Ако допустимо да и они тамо пређу, ваши споменици им ништа не могу помоћи.

Нема коментара:

Постави коментар