среда, 23. мај 2012.

НАРОДНА ПОЛИТИЧКА ИНИЦИЈАТИВА



Вољом људском и допуштењем Божијим доживесмо да се србска нација у великом делу изметне у обезличене грађане глобалног села.
Шта је ту је, положај у ком се налазимо производ је већинског хтења и обмана и са њим се морамо помирити и радити да народно хтење усмеримо на правилнију страну. Не верујем да смо и поред светле историјске прошлости, било кад у својој историји, док смо били национални организам, од главе до пете функционисали у благодатној љубави Божијој. Не знам ни да ли смо као организам у Божијој правди коју је уређивао Божији закон функционисали баш од главе до пете. Прошлост ми је недоступна и временом покривена али ми је зато садашњост откривена. Видно ми је, да ми данас живимо као покидани национални организам, у једном хладном и себичном грађанском друштву које се свим средствима труди да потре све некористољубиве националне и људске везе, национални и лични идентитет, сваку људску посебност и све преведе под општу грађанску обавезност и голу корист. Традиционалне вредности падају пред међународним уговорима и законима правдајући се улагањем страног капитала. Доживели смо да у Србији, све мањинске групе, чак и педери имају већа права и слободе од Срба, и то све нашом политичком неписменошћу и пасивношћу. Наш народ сваке, по закону за то одређене, године изађе на изборе, изабере Председника и Народну скупштину и мисли да је тиме све завршио. Овом својом политичком пасивношћу изабрао је Фараона који ће наредне четири године мирно да крши Устав и Законе донете у Народној скупштини, укида му лична и општа права и слободе, док је он убеђен да је користећи своје право испунио од Бога поверену мисију. То није тако и не сме тако да остане ако се нисмо одрекли свога гласа.

Већинском народном вољом, бар од оних изашлих, на изборе добили смо нову власт, новог Председника и Народну скупштину Републике Србије. Идеално би било да до конституисања нове власти добијемо и нови народ, народ који свој глас на изборима не баца, који захтева да се тај његов глас испоштује. За почетак сваки Србин, или како је то данас популарно и у тренду (грађанин), треба да се политички описмени и научи једном за увек како функционише власт, Председника, Владе и Народне скупштине. Која су његова лична и општа Уставна права, слободе и обавезе. Такође, која су Уставна права и обавезе Председника, Владе и Народне скупштине. На овај начин мистична магла власти, која од Председника прави Фараона биће растерана и Председник ће морати одговорно пред народом вршити своју дужност. Сви који су угрожени деловањем мањинских група у члану 107. Устава Републике Србије са 30 000. потписа имају право предлагања закона, на пример о заштити јавног морала. У члану 108. 100 000. потписаних бирача остварују право на референдум. Многе су још могућности пред политички пробуђеним народом а које пасивни бирачи нису до сад користили. Верујем да нама Србима (грађанима) нису потребне нове политичке партије, потребна нам је контрола власти а за то се сви морамо политички описменити. Само подношењем Уставом предвиђених иницијатива и праћењем деловања политичких партија на поднете иницијативе, можемо истински да сагледамо ко је у Народној скупштини ради остварења општенародног добра а ко из личне користи и на основу сагледане слике гласати на следећим изборима.

За почетак, покажимо минимум националне слоге тако што ћемо увек бити спремни да сакупимо неопходан број потписа за народну политичку иницијативу.
Као први чин овог народног посла захтевајмо од новог Председника да тражи од Уставног суда Републике Србије да преиспита све противуставне законске и политичке одлуке бившег Председника, Владе и Народне скупштине Републике Србије и крађу гласова у првом изборном кругу.

Нема коментара:

Постави коментар