среда, 21. јануар 2015.

УПРАВЉАЧ ЖИВОТНИМ ТОКОМ


Онај који управља појединачним токовима људских живота и општим токовима живота у свету, или јесте, или има намеру да постане светски господар живота и смрти.
Ако јесте, Он је Господ Бог који сва своја створења призива под окриље своје вечне љубави, не намећући је ником.
Ако није, а има намеру да постане он непрестано врши притисак на људски ум у намери да га потчини себи.
Као средства притиска користи све од силе до корупције.
Општи и појединачни ток живота је вечит и ничим се не може ограничити на пролазно физичко трајање у свету.
Били ми будни или спавали, били ми свесни или неосвешћени, наш животни ток непрестано протиче кроз време. Наше физичке очи, ограничене временом, немају моћ да завире изван граница времена.
Мојим животним током управља моја слободна воља коју добровољно потчињавам и усклађујем са светом вољом Божијом.
Поред моје слободно изражене воље ја запажам још једну спољашњу управљачку силу која покушава да ми се наметне и да ме присилом одвоји од свете Божије воље и подреди себи.
Ова присила може да се манифестује на више нивоа и кроз вишеструко умножене форме у ово време технолошког напретка.
Присила може да буде невидљива, демонска, која непрестано наваљује на наш ум с намером да га сруши са небеских висина. Кад једном сруши ум неког човека ова наметљива сила потпуно загосподари његовим животом и регрутује га у ред својих видљивих слугу. На видљивом нивоу постојања наметљива богоборна сила користи се свим технолошким достигнућима као средствима присиле и безбожничког наметања већим групама људи.
И једнима и другима успешно се може супротставити једино онај човек који у свом уму, срцу и души непрестано носи вечног крманоша вечним животом Господа Исуса Христа. Ко има у себи крманоша, уз себе има и осталу посаду неопходну на путовању својим коначно-бесконачним животним током. Посаду сачињавају свете небеске силе којима се својевољно обраћамо са молбом да нас усмеравају животним током и заштите од непријатељске присиле нечастивих духова злобе.
Свесна људска воља подразумева човека формираног разума, који је спознао почетак и крај, добро и зло, који се свесно и одговорно креће ка свом животном циљу бирајући дозвољена средства за постизање постављеног циља.
На овим, нашим просторима, још од доба светих Немањића, људска и национална свест и разум формирали су се по Хришћанском обрасцу: Бог владар и чувар неба и земље и свих људских душа, жупан, кнез, краљ владар и чувар тела и душа свог народа пред Господом Богом, и отац владар и чувар свих чланова своје породице.
По овом обрасцу жена је послушна мужу у Господу, муж воли своју жену као себе у Господу, деца су послушна родитељима у Господу.
Модерни светски живот непрестаног прогреса по својој суштини је прикривена револуција против Божије власти у свету. Носиоци ове прогресистичке револуције су сви они који пожелеше да владају насупрот вечном Божијем ауторитету.
Много је непросвећених светим Јеванђељем који су кормило свог живота препустили ауторитету грађанских држава и друштава.
Грађанска држава и друштво руше људску слободу и преко срушеног човека руше и Бога његовог творца. Све то раде под плаштом неких демократских закона и пропагандом неких проклетих слобода.
Потчинimo се Богу а успротивимо се ђаволу и он ће побећи од нас.

Нема коментара:

Постави коментар