петак, 24. април 2015.

СВЕТ КАРИКАТУРА


Блажени сте кад вас одбаце, успрогоне и нагрде, свакаквим лажима лажући, мене ради. Радујте се и веселите, јер је велика ваша плата на Небесима.
Од Нерона до наших дана истински верујући служе као дежурни кривци свим лажућим и неверујућим карикатурама овога света.
Да појасним онима којима никад и ништа није јасно, ко су те карикатуре света.
Отац духова подиже своје синове из земаљског пепела за своје вечно Царство.
Отац духова савршених праведника је и Отац светлости који светлошћу непроменљиве истине чисти срце, ум и савест својих синова на путу њиховог временског усавршавања за живот вечни.
Одступањем од вечне истине, у ове наше, по свему судећи, последње дане, многи људи су претворили себе у карикатуре.
Одступници од истине искривили су свој вечни лик у Божијем огледалу претворивши га у асиметричну временску карикатуру.
Ове карикатуре, покретане духом лажљивог времена, својим карикатурално искривљеним душевним видом посматрају свет у кривом огледалу.
У тој својој искривљеној визији света, карикатурални ум види себе на првом месту светских праведника.
На жалост ових светских праведника у свету праведника нема, ако се изузме један једини, Син Божији.
Сви су људи грешни, а понајвише ове карикатуре праведника, које једна другу собом оправдавају а не траже оправдање од јединога Бога.
Син Божији, Господ Исус Христос, једини савршени, сишао је у овај свет да сатанским грехом и обманом недостојној човеколикој карикатури поврати изгубљено људско достојанство.
Одбачен од изопачених човеколиких карикатура, Он је поднео добровољну жртву распећа свог људског тела, да би бесмртном Божанском природом победио људску смрт.
Победивши смрт, дао је моћ, свима који у Њега веују да буду причасници Његовог Светог Духа и сила неуништивог живота кроз своје Свете тајне.
Подарио је краикатуром поробљеном човечанству Свето Јеванђеље, Пут Истине и Живота, неопходан за људско усавршавање за Царство Небеско.
И после овог, по важности највећег догађаја у људској историји, сатана је наставио са стварањем и обучавањем својих карикатура за своје привремено времеснко царство осуђено у вечности.
Христос учи човека кроз човеково срце а сатана га обучава изокола, зато су Божије слуге директне а сатанине околише.
Сатанине карикатуре мере себе по светским мерилима, жуде за светским успехом и воле да се доказују људима. Гладне су пролазне светске славе, власти, части а у најнижем карикатуралном виду и масти.
Божије слуге, за разлику од ђаволских карикатура, усавршавају себе по Божијим нормама, славу од људи не траже и не уподобљавају се свету, знајући да је светска и слава и срамота пролазна а само Божија вечна.
Светске и Божије слуге, путују овим светом у два супротна смера, са невидљивом, али непремостивом провалијом између себе.
Светски праведници, само су карикатуре праведника, светски мудраци карикатуре мудраца а све што се у свету сматра великим, гадост је пред Богом. Светско царство је царство материје, зато је у искривљеном свету карикатура на цени све што је гига, мега и ултра.
У царству трошне материје, дебљина се сматра здрављем а имовина успехом.
Човек карикатура, не може никад разумети човека Божијег, јер му је за то потребан ум а он улаже једино у своје до карикатуре асиметрично тело.
Умење и имање у овом пролазном свету никад нису били сапутници, и по, многима тешко читљивом, Божијем правилу умем је искључивало имам и имам умем.
Лукави сатана, од Нерона до данас, озлобљава своје деформисане, асиметричне карикатуре и шаље их у напад на људе Божије.
У свим овим нападима асиметричне карикатуре извлаче дебљи крај, јер Божија Реч рече ,,ако је Бог са нама ко ће против нас''

Нема коментара:

Постави коментар