петак, 24. април 2015.

ПЕТ КАПИЈА ЗА РАЈ И ПАКАО





Неретко се деси да доживим породични напад од неких индивидуа нападнутих и савладаних човекомрсцем сатаном. Пре два дана десио се последњи напад у низу на моју породицу од једне побеснеле природе у лику једне недостојне женетине. Овај немили догађај ме је натерао да упослим шесто чуло и да себи и другима разјасним тежину људског паденија и овог последњег робства у коме човечанство у наше дане замире.
Људска природа обдарена је од Бога природним чулима кроз која као кроз пет Рајских капија може да се диви лепоти Божијег света.
Пожелевши више од дивљења, човек злоупотребљава ових пет природних капија, излази у недозвољено, бере забрањени плод и једе га.
Од овог првог проласка кроз пет капија, човек постаје створење оболело грехом и смрћу. Од тада до данас кроз ове некад Рајске капије сатана мами човека, заводи и поробљава му душу смртним греховима из свог богатог арсенала.
На људску срећу у човеку постоји и шесто чуло које делује у човеку Богом усађеним унутрашњим гласом.
Овај унутрашњи глас издиже људско створење изнад остале створене природе и даје човеку власт над осталом природом, биљкама и животињама.
Гушењем унутрашњег гласа у човеку, човек остаје без шестог чула и доживљава силазак из света људи у свет животиња.
Ове човеколике животиње покретане огреховљеним природним чулима разликују се од осталог животињског света једино по злу и мржњи који у себи носе.
Светлост дође на свет али људи више заволеше таму од светлости јер су им дела зла. У садејству са науком Јеванђеља унутрашњи глас у човеку бива обасјаван таворском светлошћу. учвршћује човека и усавршава га за будуће Небеско Царство, док човека природних чула сатана преко светских наука и непрекидне чулне обмане затвара у своју вечну тамницу.
Тамновање почиње у уму, а манифестује се кроз целокупно земаљско трајање петочулног човека. Ово тамновање у времену сели се у вечност тако да нема краја.
Данашњи свет је преко петочулних људи претворен у логор обманутих обмањивача у коме се сви баве међусобним чулним обманама и нико није оно зашта се представља.
Дужан сам да ово што пишем потврдим чињеницама јер сам ја везан својим унутрашњим гласом, што значи одговоран пред Богом за сваку своју реч.
Да бих био јасан почећу од горе поменуте индивидуе која је насрнула на мој породични мир. Шта рећи о жени која са својом висином стошездесет и неког сантиметра носи тежину од стотинак кила. То је очигледан пример индивидуе обмануте чулом укуса, поробљене грехом прождрљивости и претворене у крикатуру тога греха. Не желим јој посветити више ни секунде, јер је не завређује и зато прелазим на друге примере манифестација чулне обмане.
Јутрос сам био код лекара, узео рецепте и отишао у апотеку да подигнем лекове.
Иза шалтера ми се обратио певушећим гласом млади апотекар, један из непрегледне војске чулних обмањивача. Својим певушећим гласом овај обмањивач у белом мантилу прикрива бездушност здравственог система коме служи за плату а чију бездушност прикрива обманом чула слуха. Женска лепота постаде један од великих обмањивача чула вида а парфеми чула мириса. Кад се ова чула узбуде узбуди се и чуло додира што јако радује демона блуда који увелико влада овом цивилизацијом чулног робља.
Укључимо ли шесто чуло и проанализирамо ли телевизију, тровачницу грешних чула и душа, разјасниће нам се да је телевизија икона звери којој се чулно робље клања од јутра до вечери у чулном логору последњег времена.
Могао бих до ујутру набрајати многе видове чулних обмана које владају овим светом, али чему то. Коме је свест чиста и шесто чуло на будној стражи њему је ово јасно и довољно, а коме није од њега треба дићи руке, јер такве њихова чула држе у обмани да све знају и да ништа не требају учити.
Такви су подлегли својој грешној природи и никад се неће, нити могу издићи изнад свог природног трајања у наднаравне висине само најређима доступне.
Жалим их што из своје природне немоћи не могу никад да осете надмоћ Духа, али ко сам ја да их жалим кад се они собом хвале.







Нема коментара:

Постави коментар