понедељак, 6. април 2015.

СЛУЖБЕНА ИСТИНА

СЛУЖБЕНА ИСТИНА ЧОВЕКОЛИКИХ ПОТРОШАЧА

Свет у коме живимо у највећем делу је одвојен од Божије воље и заплетен у нерасплетиву мрежу себичних људских хтења. Сталним медијским надраживањем жељног дела душе зомбирано човечанство се покреће пројектованом путањом пропасти.
Непрестаним деловањем медијске пропаганде за потребе контроле људског друштва свакодневно се производе паралишући страхови. Осећајним делом душе умсето старе љубави Божије господаре мрзост, страх и гнев.
Не желећи да се суочи са својим нарастајућим страховима зомбирано, полусвесно човечанство бежи из осећајног у жељни део душе. Овим бегом од страхова душа се удаљава од слободе. Губитак личне слободе уплашени створ надомешта стварима које му омогућавају привид слободе. Нарастајуће ропство захтева нарастање жеља за стварима које дају привид слободе.
Да би се ово стање нерасплетивог заплета одржавало и продубљивало по зацртаном пројекту, пројектанти се служе још једним својим пројектом који се зове службена истина.
Службена истина је ,,Алфа и Омега'' људског друштва, али то није она истина која ослобађа за слободу човечанству предана од Сина Божијег. Службена истина је лажна истина роба и господара а не слободних људи.
Службену истину модерног људског друштва одавно стварају ,,ангажовани истинољупци'' у плаћеној служби друштвених пројектаната.
Службена истина се креће у границама које подижу пројкетанти модерног друштва а свако прекорачење службене истине повлачи различите казне. Контролори службене истине будно стражаре да би се осујетило свако прекорачење службене истине.
Ово би у најкраћем била анализа модерног глобалног друштва човеколиких потрошача времена и пара.

БЕЗ МЕНЕ НЕ МОЖЕТЕ НИШТА ЧИНИТИ

Човек је подељено биће. Сви су људи исти, у сваком човеку истовремено постоје добро и зло. Желећи да чиним добро видим да је зло у мени важи за сваког човека, ако се изузме Богочовек Исус Христос. Једина савршена људска природа је Исусова која сапостоји у нераскидивој заједници са Божанском природом Христа. Две природе Исуса Христа омогућавају успостављање хармоније у подељеном људском бићу. После Исуса Христа људи се мере по Исусу Христу. Људска битност стиче се кроз Богочовека а људска вредност по мери Христа коју је човек примио у себе. ,,Христос у вама нада на славу''. Богочовек Исус Христос је у телу живео у свету, не како светски грех у телу захтева, него како Бог од човека захтева. Он који у себи није имао греха, дао је могућност и нама грешницима да се одупремо захтевима греха и заживимо како Бог од нас захтева. Знајући стару животну мудрост ,,с ким си онакав си'' на нашој је слободи да одлучимо коме ћемо се присајединити и потчинити, Богу или греху. У заједници са савршеним Сином Божијим и ми постајемо бољи. Његово добро у нама расте а наше зло света се смањује, то је она њива засејана Божијом речи која расте и кад спавамо.

ПАД

Већину људи непрестано треба подсећати да се пад дешава одозго надоле, а не како наопако покушавају да прикажу рушитељи закона гравитације одоздо на горе.
Одоздо на горе одвија се процес антигравитације, процес духовног узлажења ослобађањем од сувишка масе и гравитирајућих физичких жеља.
Кад овај антигравитациони метафизички процес запне у земно гравитирање неминовно наступа психо физички пад.
Организатори и контролори лета небригом и непажњом претварају се у организаторе и контролоре пада који почиње са највишег места.

Нема коментара:

Постави коментар