понедељак, 15. октобар 2012.

КЛИН ЧОРБА ИЗБЉУВАНИХ





Свему има време и начин, има време кад се истина тражи и има време кад се од истине бежи. Шта је истина придружили би се данас многи с овим истим питањем Пилату. Као да паде нека магла заборава на људе па им помути сећање на живу истину Божију Сина Божијег Исуса Христа. Свему има време и начин и све се креће од времена до времена орочено, само је истина апсолутна, што значи да они што од истине беже, проглашавајући је за нешто релативно а не вечно, тим својим одступањем од истине не смештају истину у непостојање него себе одступнике од Божије истине. ''Ко није за нас тај је против нас'' каже Син Божији и заиста много је данас противника Божијих мобилисаних у општи светски богоборачки фронт.

Светски богоборачки фронт наоружан свим оружјима ђаволским са свих страна напада на Цркву Христову. Нема места на земаљској кугли на ком нису разапете његове мреже ловаца на душе. Његовим деловањем укида се појединачно служење општем добру а уместо тога успоставља се свеопшта зла управа над појединачном људском слободом. Модерни светски логор у коме бројеви беспоговорно извршавају богопротивне диктате из дана у дан све више притеже своју нечастиву стегу.

Запитаће се неко, како је ово могуће, данас кад је наука успела да однесе човека чак на месец.
Кад се грана одсече са корена све је могуће а очигледно да се добар део грана са стабла човечанства одсеко са корена Божијег. ''Ви сте со земљи, каже Син Божији својим изабраним ученицима, ако со обљутави чиме ће се поправити,  више није низашта него да се избаци напоље и да је људи изгазе''. Много је обљутавеле соли по овим клин чорбама које нам ови наши мајстори закувавања свакодневно закувавају. Корен са којег се многи одсекоше и сољу обљутавеше вечан је и непроменљив, са горко слатким плодовима у времену.

Пожелевши душом само слатке плодове који расту на дрвету земаљског стабла и корена многи се на њега накалемише и изгубише за вечност. Лепа су прва места на прославама и гозбама, лепо је кад вам се људи клањају на трговима и улицама и називају вас учитељима и мудрацима. Мудрост је скупља од злата и драгог камена и може се уновчити за земаљске дворце и светска уживања само се треба поклоноти ономе на кога ваља пљунути. А кад се то недолично поклоњење деси човек нестаје са списка бескорисних слугу Божијих и прелази на списак сатаниних најамника.

Никакво чудо онда што се данас тако често дешава да на сахранама и даћама слушамо избљуване људске избљувке како бљују своје бљувотине без икаквог поштовања и сажаљења према покојнику а све у служби свом обманутом егу. Егоцентризам, нарочито женски попримио је у наше дане такве размере да многи мушкарци пола живота проведу под левом а пола под десном женином папучом.

Ко ће онда да брани веру и отаџбину запитаће се неки савешћу пробуђени Србин. Где су ти људи који ће изгазити ону избљувану со избачену напоље. Богу хвала овај наш народ још рађа људе што најверније сведоче Срби са Косова и Метохије који животима бране своју људскост и предачко наслеђе. Ту је и монаштво прогнаног владике Артемија и он добри пастир свога стада Артемије. Ту је Божији изабраник грешни Милоје и многи други синови вечне Србије коју небеска труба позва дозва и још увек друге позива и дозива у одбрану од непријатељске напасти. Богу хвала Србија се буди духом вечно будним и сабира у врсте за одбрану вере од напасти непријатеља Божијих.

Нема коментара:

Постави коментар