понедељак, 8. октобар 2012.

НИКО НЕ МОЖЕ ОТИМАТИ ИЗ РУКЕ МОГА ОЦА



''Нико не може служити двојици господара'' по речи Господа Исуса Христа Сина Божијег. Нико не може служити Закону Божијем и закону света, нарочито данас кад светски међународни закон претендује да сасвим искључи закон Божији из послова овога света . Закон Божији вечан је и непроменљив док се закон света мења са сваком променом власти и ево данас се промени и сасвим озвери према простом човеку од Бога наученом простом и моралном животу.

Закон Божији обраћа се унутрашњем човеку људској савести и он каже ''све што не желиш да други чини теби не чини ни ти њему'', врхунац закона Божијег је љубав која не причињава зла ближњем, напротив која све ради за спасење ближњег.
За испуњење Закона Божијег неопходан је живот у истини и никаква верско политичка веза не може никога ослободити од одговорности пред Законом Божијем. Закон Божији изграђује безазленост унутрашњег човека кроз људску савест и успоставља палу и грехом изгубљену душевну невиност.

Душевна невиност се преноси на телесне функције и човек се преображава из лошег у бољег, док у њему не угине звер а заживи јагње. Закон Божији је савршени Закон Слободе и он се обраћа слободном човеку коме никакав други законски мач не виси над главом.
Светски закони поробљавају човека за потребе света који сав у греху лежи. Свет лежи у греху који од њега захтева владар овог света који је и самог Сина Божијег искушавао на Гори кушања. Владар и кушач овога света даје разноразна овлашћења оним људима који се поклоне његовој пролазној моћи.
Сви који приме његова овлашћења постају неко и нешто у свету, почињу да одлучују у име других људи, да у већој или мањој мери богују над већим или мањим групама људи. Неретко се деси да се владари над другима озвере према својим слугама и да почну да их третирају као својину.

Јагње Божије и Његови изабраници никад нису припадали овом свету, они су од овог света били омражени, презрени и одбачени. Сви покушаји приземљивања Царства које није од овога света завршавали су се као пропали покушаји смештања несместиве вечности у пролазност времена.
Овај свет са својим пролазним законима и вредностима увек функционише као временско сито које просејава прихватајући своје и одбацујући оне од вечног Духа.
С ким си онакав си, ако служиш вечном Духу одбациће те дух времена а ако служиш духу времена одбациће те Дух вечности. Дух времена карактерише окренутост људској слави, сујетан је и славољубив, за разлику од вечног Духа који славе од људи не прижељкује и кога не хвале људи него Бог.
Свет против Духа вечности подиже своје легионе духова мрзости исплаћене у времену великим именима и лагодним животом.
Такви данас представљају већински политички врх ове земље и културно уметнички крем нашег поевропљеног друштва и такви за масне паре и лагодно ваљање у светској каљузи греха пљују на све што је Србско Богом и родом кроз векове установљено.
Да није вечног Духа и слугу Божијих који нису од господара света него су на свету да служе вечном добру вечног Господа Бога, ови светски великаши служили би без сведока кнезу овога света који их својим духом лажи произведе у великаше. Али Богу хвала још увек има верних и истинитих сведока који ће посведочити да је много тога великог у свету гадост пред Богом. По делима познаћете их а не по лажљивим речима којима неодговорно засипају све око себе. За сваку изговорену реч сваки човек ће примити плату од Бога, неки показаше нестрпљивост и лакомост па уместо плате Божије уновчише реч пре времена за аконтацију понуђену из руку кнеза овог века.
Једини прави законодавац и Судија овог света и векова јесте и биће Господ Исус Христос који рече ''Нико не може отимати из руке мога Оца'' и кад се ми Срби будемо сетили ових Божијих речи и кад се пред Богом будемо покајали и на ове речи позвали, добићемо потребну благодат да победимо искушење којим нас кнез овог века и њему продане душе искушавају

Нема коментара:

Постави коментар