недеља, 2. децембар 2012.

ПРЕД ВРАТИМА



Цртеж - Александра Марковић

По свим знацима судећи, ближи се дан србског Васкрсења и народног уједињења у Христовој истини, правди и љубави. Сви ми живи Срби и сав живи свет, живи смо сведоци да се на нашој нацији на најсуровији начин испуњавају вечно важеће речи Светог Апостола Павла ''Због Тебе нас убијау по вас дан, сматрају нас као овце за клање''...
Убијаше нас санкцијама и уценама, бомбама и отровима, притисцима и обманама. Порушише нам фабрике да нас поморе глађу, ограничише нам и кретање и рађање, и мисао и дело, отроваше нам и земљу и ваздух, и вид и ум. Наружише нас и оптужише, судише и затвараше, лажима окиваше, истину сакриваше, каменоваше и давише свиленим гајтанима и зеленашким каматама. Убациваше нам свађе и раздоре, лажне науке и пророке, лажну браћу, подметаше нам Јуде и Ироде, водише пред Хашког Пилата да на сваком месту и у свако време потврђујемо националну људскост кроз непоколебљиво сведочанство вере Христове Православне.
Идући овим судбинским путем личне и националне Голготе дођосмо и до другог дела горе прекинутог цитата Светог Павла који каже '' али у свему томе ми надмоћно побеђујемо помоћу Онога који нас је заволео''. Оснажујући се и чистећи се Часним Крстом Господа нашег Исуса Христа наша нација се кроз дугогодишња страдања из дана у дан све више враћа изгубљеном националном јединству и братском разумевању и самилости.
У дубинама нашег личног и националног бића изложеног прекомерним притисцима и невољама уз делатну помоћ благодати Божије дешава се лични и национални преображај. Деструктивне страсти спутаване хришћанским уздржањем достижу тачку кључања и испарења а њихово упражњено место у људском и националном бићу из дана у дан све више испуњава Богољубље и братољубље.
Христос нам је све ближи и све присутнији, своје наде све више полажемо на Њега који је једном заувек својом смрћу на Крсту победио кнеза овог света да бисмо Његовим животом у свој сили Његове љубави живели. ''Ја победих ја сам с вама у све дане до свршетка света'' каже Син Божији, који не лаже и који ће још једном доћи да и физички уништи сатанску деструктивну силу смрти.
''Ако је Бог за нас ко ће против нас'' још једном цитирам речи великог Апостола Павла '' Ко ће нас раставити од Христове љубави'' сатанско папска сила Америке и Европске Уније, домаће Јуде, Ироди, папини језуити и Пилати? Ако ми чврсто стојимо у Христу Исусу нико нас никад неће моћи раставити од љубави Божије.
Богољубље и родољубље, братска љубав и слога која из дана у дан нараста у Православним србским срцима окупљеним око части достојног владике Артемија и његовог верног монаштва и бројних родољубивих удружења и појединаца чувара аманета Светитеља Симеона и Саве и Косовског Завета Кнеза Лазара пројава је Духа вечно живе Христове Небеске Србије која се не може ни уплашити ни поткупити нити било којим лукавством поразити јер је изнад лукавог и сваког његовог лукавства, Христоносна и победничка. ''Јер нам Бог није дао плашљивох духа, него Духа силе, љубави и целомудрености''.

Ми вером у Сина Божијег Исуса Христа љубављу Божијом научени знамо да ће Господ Христос још једном доћи у слави да покара све невернике за грех невере и да уништи владара овог света оца свих неверника.
Није наше да знамо време, али јесте да препознамо знаке пред славни долазак нашег Господа и Бога Исуса Христа, а сви знаци указују да је време близу, пред вратима. Зато непоколебиво стојмо у вери једном преданој нашим Светим прецима а све остало ће учинити Он за чију веру и обећање страдамо.

Амин, да, Дођи Господе Исусе.

Нема коментара:

Постави коментар