недеља, 16. јун 2013.

ФАНТАЗМАГОРИЧНИ НЕСВЕТ

ФАНТАЗМАГОРИЧНИ НЕСВЕТ

Кад човек отпадне од моралне норме и почне да живи формом коју му формира неморални дух времена врло лако и неприметно изгуби све људске обзире. Неморал и безобзирност неке су од мана овог времена а корен свих мана је неверовање у казну и награду за зло и добро дело. Невера врши кастрацију реалности у корист неке виртуелне реалности коју покрећу болесни људски фантазми. Овим разлетелим хаосом људских фантазмагоричних светића веома вешто управља онај стари и лукави отац лажи и прогонитељ истине. Овим несветом он управља непрекидним смишљањем новотарија за којима узапћеници у фантазмима непрестано жуде. Свет фантазама је свет досаде због чега је неопходна честа замена старих грешних маштарија новим. Активно произвођење овог непрекидног колоплета маште претворило је свет у једну велику лудницу на отвореном а безобзирне и зле маштаре у неизлечиве пацијенте. Овима лудачке кошуље шију најпознатији светски модни креатори којима се они униформишу простим угледом на већину. На жалост свих будних и свесних ови маштари нису негде изван, ни унутра где никоме не могу наудити. Они су ту међу нама и над нама, бројни и моћни у својим фантазмима, и то у тој мери да без проблема превиђају будне.

СКОЦКАЈМО КРАГУЈЕВАЦ

''Скоцкајмо Крагујевац'' назив је ругајуће, шибицарске кампање која се ових дана спроводи у Крагујевцу од врата до врата. Амбициозне индивидуе себичлуком гоњене и полакомљене на оно што им не припада, одлучише да се очешу о себични део колача у већ прокоцканој Србији. Такви ових дана по капијама својих комшија каче своје предизборне листиће у којима обећавају оним истим духом лажи којим нас пре њих лагаше и њихови партијски богови. Ова несвесна створења вођена ћифтинским рачуном, немају довољно разума да разазнају своју срамну улогу властодржачких саучесника у актуелном рушењу Устава и Државе Србије. Сачувајмо Крагујевац од коцкара и не дозволимо им да под велом лажне бриге за своје месне заједнице прокоцкају оно што од њега још увек остаде.


ВЛАСТ

У свакој неоствареној људској гњиди чучи потиснут неки црни владарски порив. Нарочиту жеђ за владавином над другима осећају они који немају власти над собом. Власт је постала сигурно место за омогућавање иживљавања свих мрачних људских склоности и безболно остварење свих недостатака карактера и морала. Власт даје необориви алиби пред сваком врстом одговорности сваковрсним грехом запоседнутом човеку. Зато сви хрле власти, како оној највишој, тако и најнижој по саветима месних заједница.

Нема коментара:

Постави коментар