субота, 15. јун 2013.

ИСТОРИЈСКИ ПУТ СИЛАСКА

ИСТОРИЈСКИ ПУТ СИЛАСКА

Они су њихов избор а не наш. Ми им својом глупошћу само дајемо алиби. Одричемо се свог слободног гласа у њихово име. Они су кључари тамнице, капои логора а ми утамничени логораши. Они су овдашњи обртници њихових пара, ми упрегнути коњи који окрећу долап. ФИЈАТ је само једно од данашњих имена оног старог долапа из песме Милана Ракића. Ањели је члан Римског клуба и Билдерберг групе. Њихове банке управљају нашим животима од Берлинског конгреса 1878. године. Дан државности Црне горе дан је поклоњења пред њиховом каматом. На Берлинском конгресу одржаном од 13. јуна до 13. јула 1878. године чланом 35. Берлинског уговора дали смо им сва она права која они нама данас ускраћују. Овај члан Берлинског уговора стављен је на преговарачки сто пред европејца и министра иностраних послова Јована Ристића 28. јуна, какве случајности. У име свих Срба и ондашњих и нас садашњих овај се европејац одрекао Христа и поклонио се ономе који се две хиљаде година против њега бори златом и сребрњацима. Силаском са турског коца неприметно смо уведени под банкарски долап. Слобода штампе беше укинута два месеца док се прашина не слегне. Ови данашњи не раде ништа ново у односу на ондашње. Издаја рода се увек добро плаћало и плаћа, рушење државе има своју цену. Устави се и пишу да би се рушили и изнова писали на жалосном историјском путу силаска с коња на магарца.

ФРАКОВИ И ЦИЛИНДРИ

Удаљујемо се од себе, постајемо други, дојучерашње истине више не важе. Ново време, нови свет у логору старом на Балкану. Уместо зидова и бодљикавих жица живо људско месо, задихано, зајапурено у трци без циља. Стаклено звоно над нашим главама прекраћује доток ваздуха. Зидови, жице, стакло све од живог меса, чак и Крстови за наша тела и трње за наше круне. Ако се Духом не винемо у висине враћамо себе земљи у тишини и самоћи у уском кругу најближих. Губитници и добитници, подижемо своје колибе и дворце на супротним странама провалије. Некад, једна кост и једно тело, исти квасац и тесто од једног жита и брашна. Некад, док још нису попадали пастири и нису нас покрали крадљивци, кад су жито сабирали жетеоци и млели млинари бели у брашно бело за хлеб бели. Поцрне нам хлеб што мирисаше к'о душа, од кад нам зрно мељу туђини први грађани света. Грађанштина горда својим цилиндром и фраком европејским два века потписује капитулацију за капитулацијом. Све што опанак и шајкача крвљу изборе то фракови и цилиндри усисају у своје сујетне почасти, покретно сало и гомилетине непокретности.


ДОБРО РАДИ

Добро ради, добру се надај, али и зло добро трпи. Данашње добро данас ће ти од људи донети зло, ако имаш добре воље да га истрпиш дочекаћеш и сутрашње добро. Добро дело, доста често, изазива зле реакције и то нарочито код оних којима си добро учинио. Учињено добро човеку добра разума биће благоразумно схваћено и срдачно прихваћено. Код неразумног оно потенцира неразумевање и сумњу. Човек који није очистио своју веру од сумње колебљив је и без формираног личног става. Поводи се за сугестијама других и лак је за манипулацију. Само формирани човек заслужује право да се тим именом именује, али неформирани, човек у заметку приграбљује право да се и он тим именом назове. Између човека неразвијеног разумног потенцијала и животиње постоје извесне разлике, али на жалост ове разлике иду у прилог животињској а не људској врсти. Животиња се бар никад лажно не представља човеком. Неразуман и неформиран човек представља идеални објекат у рукама световне власти. Уз његову помоћ ђаво се оваплотио у закону и зато њему закон даје сва она најосновнија права која ускраћује зрелом формираном човеку. Личност постаје непријатељ друштва док се безличност и недовршеност издиже на највише ступњеве друштвене хијерархије. Дух лажи главни је гарант људске тупости и недовршености, зато су глупост и поквареност сестре близанкиње. Син Човечији нема где да ослони главу по речима БогоЧовека Христа Исуса. Некад је све Свето и Честито било, знало се коси а ко воду носи, а данас, мутне водоноше косе царске њиве или их продају као своје.


ТРУЛА КОАЛИЦИЈА

Постадосмо свет, а у свету идиличних снова идеално функционише једна непринципијелна, трула коалиција. Свим светским пословима и свим светским разонодама управља коалиција ограничене памети и безграничне глупости. Безгранични Бог све ово допушта не желећи да квари слободну људску вољу. Допуштаће све док дара не преврши меру, односно док људски суд не буде сасвим испражњен од суштинског садржаја. Кад се ово буде десило, а сви знаци указују да је ово дешавање пред вратима, Бог ће ову трулу коалицију и све њене полусвесне и несвесне актере пропустити кроз огањ прочишћења. Светлост дође на свет али људи више заволеше таму од светлости.
Оно што би у Србији светих Немањића, недељом и празником седело испред цркве и просило, у Србији данас води главну реч. Оно што би у Србији Вожда Карађорђа горело на ломачи, у Србији данас пали и жари. На жалост малобројних синова Светлости, Света Србија Немањића била је Србија Светлости а ово данас, што се Србија зове а Србија није, само је делић широког мозаика адске таме овог интернационализованог и у каљузи греха уваљаног света.

Нема коментара:

Постави коментар