уторак, 7. јул 2015.

ДЕЦА ОБЕЋАЊА И ДЕЦА РОБИЊЕ


Деца Божијег обећања живе бесмртном силом Духа Божијег а деца робиње осуђеним земаљским духом и паничним људским страховима. Животни мото деце обећања је морам да будем човек од свих морања виши, да пред Богом живим часно и одговорно за све своје поступке, да бих достојним животом неследио Очево обећање. Животни мото деце рођене од робиње је, морам да будем послушан сваком земаљском господару и да беспоговорно извршавам свако наређење, било добро, било зло.
Деца Божијег обећања чувају се силом Божијом за спасење, а деца робиње за пропаст.
Телесни су увек гонили Духовне, зато што су телесни деца гнева, умне тупости, зависти и мрзости а Духовна деца мудрости, љубави и животне радости.
Деца обећања су правдољубива, истинољубива за разлику од телесних материјалиста увек гладних материје и вазда спремних на сваку подвалу која доноси себичну корист.
Материјалистичка деца робиње се лако удружују и то, око материјалне користи и непрестаног осећања досаде, због душевне празнине коју носе и површног живота којим живе. Пошто су увек заузета својим Духовним усавршавањем, и незнају за досаду, деца обећања се теже удружују и то тек кад их на то деца робиње нагнају својим неумереним и несувислим несташлуцима.

ПРОБУДИ СЕ
Онога чија се врховна команда налази на Небесима у Христу Исусу Цару вечности не може уплашити никаква сила од овога света.
Онога кога је из гроба својих преступа Бог васкрсао и поставио на небесима у Христу Исусу ни смрт не може раставити од љубави Божије у Христу Исусу. Пробуди се Србијо из гроба својих преступа. На твоје пробуђење чекају сви свети Немањићи са Светим Савом на челу, и Лазаром Светим Мучеником Косовским. Чека те бесмртни человођа богомољне војске Христоса Бога Живога Свети владика Николај Србски, и Свети Јустин Србски. Чекају на тебе сви твоји мученички преци који својом крвљу освешташе ову свету земљу, коју данас неверни и неодговорни претворише у јавни простор злог господара. Чекају на тебе сва рођена и још нерођена деца којој ћеш ти оставити робство или слободу.

Нема коментара:

Постави коментар