недеља, 1. март 2015.

ШАХ ЈЕ ИГРА

Недеља, ко зна која по реду у рукама господара хаоса. Седиш у Србији и чекаш почетак московског пролећа, од стране плаћеничких хаотичних сила заказаног за данас. Питаш се да ли је могуће да се зло у тој мери наметнуло планети и зацарило у људским срцима да је почело да им искаче на очи.

Идила тридесет година млађе украјинске манекенке и прозападног руског политичара сврши се његовим одстрелом.

Да ли је он по оној библијској као во на клање ишао за њом до самог жртвеника новог светског поретка.
У потрошачком друштву и политичари су роба широке потрошње, понекад и жртвени јарци, да ли је то Немцов знао или није док је очекивао расплату са друге стране зида, ко то зна. Или си извор добитка или те нема. Очигледно да су господари хаоса израчунали да ће из Немцовљеве смрти извући већу корист него из његовог живота.
Кажу да је убијени био велики критичар руског председника и загрижени пријатељ Украјине. Таквих пријатеља наших непријатеља гомилама имамо и у нашој земљи тако да помоћу њиховог профила без проблема скоро стопроцентно тачно можемо да саставимо психолошки профил убијеног Руса одрођеног од матице.

Шах је игра у којој се неспретно постављене фигуре на погрешним местима на шаховској табли једу потезима спретног играча. Политичка партија шаха функционише на исти начин.
Да би смрт попримила романтичан карактер ту је и незаобилазна црна дама, тридесет година млађа, лепа као дах наступајућег пролећа.
Било како било Немцов се са четири метка у леђа ослободио силе гравитације.
Највероватније су га његове људске и политичке тежине ослободиле баш оне силе којима је свом својом људском и политичком тежином загрижено гравитирао. Постао лакши на мерилима жив него мртав и здраво. Ко би још могао да извуче корист из његове смрти осим онога који му је обезбедио да га смрт затекне у лепом друштву и хаотичном пролећном расположењу.

Нема коментара:

Постави коментар